Presentació pública del projecte “Compartim les nostres ciutats: el punt de vista dels i les joves”

És un projecte de comunicació comunitària i participativa que estan realitzant conjuntament un grup de joves del barri del Besòs i El Maresme (Barcelona) i un altre del barri de Jas de Bouffan (Aix-en-Provence, França), i que s’està portant a terme entre el gener i el juny de 2013. Es tracta d’una iniciativa conjunta d’Anonymal TV i Mitjans. Xarxa d’Educadors i Comunicadors (Teleduca), que a Catalunya també compta amb la col·laboració de l’Institut Barri Besòs, el Centre Cívic Besòs i LaTele.

Aquest és el web del projecte: http://www.duplaixbarcelona.org/site/ca/

L’objectiu és que els i les joves descobreixin conjuntament dinàmiques de comunicació comunitària per construir els seus propis discursos i fer sentir la seva veu, tot expressant les inquietuds i els desitjos que tenen sobre el seu entorn, la seva ciutat i la seva visió d’Europa a través de la creació audiovisual. Es tracta de generar aprenentatges compartits i aplicar metodologies participatives que, al mateix temps, serveixin perquè els i les joves puguin explorar la creativitat, les identitats i les emocions. Alhora busquem que s’adonin de les seves fortaleses per participar de forma activa al seu barri i a la seva ciutat, i així puguin transformar la seva quotidianitat.

La iniciativa té el suport de l’acció 1.3. sobre democràcia participativa del Programa Joventut en Acció de la Unió Europea i també de la ciutat d’Aix-en-Provence.

Actualment, s’està encarant el tram final del projecte, el moment en el qual tota la feina duta a terme durant aquests mesos surt al carrer i es farà pública. El projecte arribarà al punt àlgic el dissabte 18 de maig amb la realització d’un plató de TV participatiu dúplex i en directe entre El Besòs i El Maresme (Barcelona) i Jas de Bouffan (Aix-en-Provence).

Fins aleshores, s’han engegat diverses activitats públiques per donar a conèixer la iniciativa al barri.

25 d’abril – 16h a 19h

Centre Cívic del Besòs (Rambla de Prim, 87-89)

Aprenem les dinàmiques del plató participatiu!

I demà hi ha previst:

6 de maig – 18h a 19h

Centre Cívic del Besòs (Rambla de Prim, 87-89)

Presentació del projecte Compartim les nostres ciutats: el punt de vista dels i les joves al barri.

Projecció dels vídeos documentals sobre el futbol base al barris de Jas de Bouffan (Aix-en-Provence) i El Besòs i El Maresme (Barcelona): Jeunes footballeurs face a la violence i Futbol: Negoci? Televisió? Esport?.

18 de maig – 17h30’ a 19h

Centre Cívic del Besòs (Rambla de Prim, 87-89)

Realització del plató participatiu dúplex en directe entre les ciutats de Barcelona (barri El Besòs i El Maresme) i Aix-en-Provence (barri Jas de Bouffan).

Anuncis