Sanjoy Ganguly a Barcelona

COMUNICAT DE PREMSA

El màxim representant del Teatre de l’Oprimit a l’Índia visita Barcelona

Ganguly Sanjoy vindrà a Barcelona a explicar com actua un grup de teatre amb 20 mil membres que fan de la ficció, la seva vida quotidiana.

Ganguly Sanjoy director de la companyia Jana Sanskriti de l’Índia visitarà Barcelona aquest octubre convidat pel Forn de teatre Pa’tothom. Ganguly és el director més important de teatre soci-polític de l’Índia i fundador d’una xarxa de grups de Teatre de l’Oprimit, actiu en deu estats federals de l’Índia i compta amb més de 20 mil membres.

Els participants són camperols, dones, intocables, habitants dels suburbis, hindús i musulmans que, per mitjà del teatre, han trobat un mètode amb el qual poden debatre els seus problemes i millorar la seva situació. Normalment els actors eren exclosos dels debats soci-polítics, ja que no tenia “res a dir”, però en Jana Sanskriti es fa possible trobar alternatives al món de la necessitat. La gent comença a parlar i actuar, per desenvolupar un llenguatge col·lectiu i crear la seva realitat d’una manera activa.

A part del seu treball en el teatre, Jana Sanskriti ha fundat comitès de drets humans i escoles, amb la finalitat de portar a la pràctica les decisions que van prendre conjuntament amb els espectadors en les diferents representacions.

El teatre, així com l’art en general, ha de detenir-nos a pensar no com a individus sinó com a col·lectiu per esdevenir motor de canvi. A Espanya el Teatre de l’Oprimit és també conegut com a teatre social, sent Pa’tothom un dels màxims impulsors. I el teatre polític permet abordar des d’una perspectiva objectiva temes com la violència, la igualtat de sous, els drets humans, l’educació, la corrupció, les drogodependències, etc.

Dates per a possibles entrevistes: 18 al 21 d’octubre 2013.
Persona de contacte. Montse / Quim 93 442 92 82

www.patothom.org

Altres fonts:

Sanjoy Ganguly: “We don’t play the script: we script the play”

Jana Sanskriti

«En el Teatro del Oprimido no hay división entre quien habla y quien escucha, a diferencia del teatro o la política formal» Entrevista a Julián Boal, professional del Teatre de l’Oprimit.

Anuncis