Artibarri participa en el II Congrés Internacional d’Educació Mediàtica

Va ser un plaer escoltar-nos, parlar i conèixer-nos millor durant el grup de discussió: La comunitat en el punt de mira: necessitats, aprenentatges, vivències, empowerment i sostenibilitat que es va celebrar el passat dijous 14 de novembre a Barcelona, en el marc del II Congrés Internacional d’Educació Mediàtica i Competència Digital (sota el títol Ludoliteracy, creació col·lectiva i aprenentatges).

En aquest grup de discussió vam partir de la idea que la tasca comunitària sempre ha estat molt present dins de l’educomunicació (sobretot en la tradició llatinoamericana) però encara hi ha pocs punts de trobada i eixos d’acció en comú entre les organitzacions del tercer sector que treballen la creativitat i el vídeo participatiu, i els discursos acadèmics sobre educació mediàtica.

La dinamització del grup de discussió va anar a càrrec de les entitats: Aire Comunicación (http://www.airecomun.com/), Artibarri (https://artibarriblog.wordpress.com/), Forn de Teatre Pa’tothom (http://www.patothom.org/), ElParlante (http://elparlante.es/) i Teleduca. Educació i Comunicació (http://teleduca-educom.wikispaces.com/), i també va comptar amb les aportacions de l’Associació Méliès, el Col·lectiu Circes i l’Associació El Mirador.

Ara estem mirant de donar continuïtat a algunes de les idees que van sortir durant el grup de discussió, com per exemple establir vincles més forts entre les tradicions de la comunicació comunitària i l’educomunicació. També hi ha la proposta d’elaborar un vídeo col·laboratiu entre tots i totes.

Programa complet del congrés: http://www.uoc.edu/portal/es/symposia/congreso_ludoliteracy2013/programa/programa_definitivo.pdf

Web de la xarxa: http://www.educacionmediatica.es/