Webdoc Cànnabis, en saps prou?, fet per joves i adreçat a joves

Des de Teleduca. Educació i Comunicació hem estat impulsant i dinamitzant un projecte participatiu de creació audiovisual i d’un espai web amb joves de Pineda de Mar. Conjuntament amb l’Espai Jove i el Programa Intermunicipal de Drogodependències de l’Alt Maresme, entre març i desembre de 2014 vam acompanyar un grup de joves per crear una pàgina web que proposa un relat audiovisual al voltant dels mites i el consum de cànnabis. Es tracta del webdoc Cànnabis, en saps prou? (http://cannabiswebdoc.wix.com/en-saps-prou)

L’objectiu del webdoc és informar sobre la substància, desmitificar certes informacions i reflexionar sobre l’ús o l’abús del consum de cànnabis. Al mateix temps, el procés creatiu fa que siguin els propis joves els que elaboren un recurs adreçat a joves. Per tant, el webdoc ha estat dissenyat per sis joves: Maha Cham, Francisco Fleitas, Nerea Luchena, Nerea Pérez, Miki Pons i Núria Veiga, amb el suport de l’educadora de l’Espai Jove, Eli Roca; la responsable del Pla de drogues, Mar Latorre; i l’equip de Teleduca. Educació i Comunicació.

Els i les joves van anar decidint la forma, els continguts i els instruments per elaborar el webdoc, i també van protagonitzar i realitzar els vídeos que el conformen, a més de convidar-hi altres joves i agents de la població a participar-hi. D’aquesta manera, un recurs fet per joves convida a reflexionar als i les joves que entrin en el web.

A la presentació del passat 16 de gener Maha Cham, un dels joves creadors, va explicar els principals continguts del webdoc sobre el cànnabis, com per exemple, “l’espai dedicat a situacions reals, en què els joves comencen a fumar incitats pels companys”. També va comentar que s’adreça al públic més jove, però també a les persones adultes, sobretot si treballen amb joves.

Web: http://cannabiswebdoc.wix.com/en-saps-prou

Anuncis