ARTIBARRI PRESENT A LA JORNADA PEDAGOGIA DE L’ART I MUSEUS” AL MAMT DE TARRAGONA

ARTIBARRI PRESENT A LA JORNADA PEDAGOGIA DE L’ART I MUSEUS" AL MAMT DE TARRAGONA

El passat 29 d’abril l’Àgia Luna (Artixoc) i el Francisco Rubio (LaFundició) van participar a la XII edició de la Jornada de pedagogia de l’art i museus del Museu d’Art Modern de Tarragona(MAMT) per presentar la trajectòria, el treball i els objectius de la Xarxa Artibarri, de la que en formen part totes dues entitats.

En aquesta edició la jornada tenia per subtítol: Art, educació i comunitat. Projectes artístics i intervenció en contextos socials i es presentava amb la voluntat de pensar el paper de la institució museística en les pràctiques artístiques comunitàries: quin pot ser el paper del museu, de quina manera pot acollir i donar suport a aquesta mena de projectes.

En una segona part de la seva intervenció van compartir, a tall d’exemple, alguns projectes desenvolupats per diverses entitats de la xarxa, parant atenció a aquells projectes que han estat desenvolupats en col·laboració amb institucions artístiques. Tot i així, la singularitat de la xarxa dins el programa de les jornades, a les que van intervenir responsables i professionals de projectes de mediació en centres d’art i museus com Leire San Martín (responsable de Mediació Tabakalera-Donostia), Pablo Coca, coordinador d’educació del Museo Patio Herreriano de Valladolid, Ramon Parramon, Director artístic d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies de Vic i Cristian Añó, membre del col·lectiu Sinapsis, era precisament el treball comunitari que fa ús de la creativitat i les pràctiques culturals, però no necessàriament està vinculat a les institucions del camp de l’art.


icon_11_image_list.pngIMG-20150507-WA0002.jpg

______________________

Anuncis