La primera setmana de la FACC&COM ha estat tot un èxit!!

Aquesta primera setmana de la 1a Fira d’Art, Cultura, Creació i Comunitat de Barcelona (FACC&COM) hem tingut de tot:  reconeixement del territori i emocions amb el taller ‘Mapegem el barri’ de la mà de Colectic Cooperativa, agitació d’emocions amb l’espectacle ‘Qué puc fer jo’ d’Artixoc, música en viu amb Los Elèctricos i M. Davis, projecció de vídeos comunitaris amb La Veïnal TV, salut comunitària amb ‘Els Remeis de la Trini’ de la mà de Transductors, art urbà amb el ‘Mural Livepainting’ a càrrec de Difusor, mostra de processos socioeducatius amb espectaculars resultats amb diverses entitats i programes com Basket Beat, Difusor, Educarts, En Diciembre, La Central del Circ, IETN, IES Joan Fuster, Zona Nord… correfoc per donar-li llum a la 1ª Fira d’Art, Creació, Cultura i Comunitat i la taula rodona: ‘Quin és el rol de l’art comunitari i la creació cultural? Arts comunitàries vs arts aplicades’ amb reflexions força interessants!!!

Després de l’aturada del solstici d’estiu, des del dimecres 26 fins el dissabte 29 l’art comunitari seguirà de festa al Casal de barri SomLaPera de Trinitat Nova amb moltes més propostes!!

El dimecres 26 i el dijous 27 a partir de les 17.00 hores fem una crida a la participació amb molts tallers d’experimentació educomunicativa que han preparat des de La Veïnal TV, per aprendre i gaudir amb la comunicació: fanzine, stopmotion, taller de reporters i reporteres, fotocollage, percepció conscient, postals audiovisuals… una gran oportunitat per divertir-nos alhora que aprenem eines de comunicació. A més a més d’aquests tallers tindrem un plató de ràdio participatiu on esteu totes convidades de la mà de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB) i Ràdio TriniJove.
El dimecres 26, divendres 28 i el dissabte 29 a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, tindrem música amb cançons d’ahir per a la gent gran, amb Seniors en Allegro en concert! A més del Recital de solistes de l’Orquestra Simfònica Vozes  i  Concert del grup de cordes de l’Orquestra Beethoven de Vozes.s’interpretaran obres de diferents estils: clàssic, romàntic i barroc, amb especial èmfasi en les danses de la Música Aquàtica de Haendel i alguns temes del famós vals ‘El Danubi blau’.

El dijous 27 a més dels tallers educomunicatius tindrem debat amb la segona taula rodona de la FACC&COM: ‘Pràctiques d’inclusió i d’exclusió. Com poder repolititzar les arts comunitàries? Els poders fàctics com a membres invisibles de l’exercici d’iniciatives artístiques i comunitàries.’ A càrrec d’Ana Manaia (Difusor i Bostik Murals), Josep Ma. Aragay, (Basket Beat/Artibarri), Enric Capdevila (activista de Casa Orlandai, membre de la XEC-Xarxa Espais Comunitaris) i Sílvia Duran (directora de l’Àrea de Públics, de l’ICEC). Presenta i modera: Xavi Pérez (Artibarri). Després de les reflexions, podrem gaudir de música feta amb pilotes de bàsquet amb l’espectacle ‘Bots pel canvi’ de L’Orquestra de Basket Beat.
El cap de setmana, per posar punt final a la FACC&COM, tindrem un plató participatiu de televisió on podreu aprendre tot el procés per portar a terme un programa de televisió que s’emetrà en streaming el dissabte 29, de la mà de La Veïnal TV.
També gaudirem de la mostra ‘Moure’ns, contar i cantar’, un procés que ha desenvolupat Lo Relacional i que és un treball comunitari i artístic del programa Interfícies de Roquetes i el ‘Taller Superpoders’ d’Experimentem amb l’ART, on jugarem amb l’imaginari dels herois i les heroïnes per aconseguir que els superpoders i les proeses puguin trobar-se en històries i realitats de la vida quotidiana, nostres o de persones anònimes i també gaudirem del  Vermut Musical amb Sabor de barrio.

I per posar el punt final a la FACC&COM tindrem la Gran Trobada ‘Fusión urbana’ amb Dragones del FreeStyle, competició internacional de rap i improvisació. Tallers de grafiti, rimes, beat box i més. A càrrec de 4 Elementos Hip-Hop i amb la participació del Club de la Escucha.
Tot plegat una oportunitat única per gaudir i fer art comunitari! Us esperem a Trinitat Nova!