Inscripcions obertes! 6a edició de Pràctiques artístiques, participació i canvi social.

Cartel Formación Artibarri 2018

Ens complau presentar-vos la 6a edició de curs Pràctiques artístiques, participació i canvi social.   La nostra proposta formativa pel 2018, continua sent presencial i vivencial, creativa i com no interessant! Aquest any hem fet petits canvis en l’organització.

La formació té un caràcter introductori i s’ha estructurat al llarg de sis sessions, on es proposa transitar des de la vivència i la participació activa, per les oportunitats que ofereix una àmplia diversitat de pràctiques artístiques en la transformació social de les comunitats.

Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de compartir l’experiència i el bagatge de coneixement acumulat al llarg dels anys, per part de diferents entitats que formen part de la Xarxa. El curs està adreçat a professionals de l’àmbit social i cultural, educadors/es, treballadors/es socials, facilitadors/es de grups. També a responsables d’entitats i equipaments que vulguin incorporar les arts, com a elements de transformació i canvi.

Un any més, la xarxa Artibarri ofereix dues beques per a aturats/des i membres de famílies monoparentals. Aquesta beca suposa un descompte del 50% en la matrícula.

La realització de sessions es durà a terme entre 20 de gener i el 3 març del 2018. Dissabtes matí de 10 a 14 i tarda amb horaris variables. Consultes a  formacio.artibarri@gmail.com

Obtindreu tot la informació necessària a: https://artibarriblog.wordpress.com/oferta-formativa/oferta-formativacursos/

Inscripcions obertes fins al 19 de gener de 2018 a:

https://artibarriblog.wordpress.com/oferta-formativa/oferta-formativacursos/

 

Anuncis

La Superilla Canalla a la Fira de Poblenou

IMG-20171212-WA0000

Artibarri amb el projecte de La Superilla Canalla de Poblenou, estarà present a la Fira de Nadal, Entitats i Artesans del barri.

ARA VE NADAL és la Fira de Poblenou que estarà durant tot el dissabte 16 de desembre a la Rambla. Us animem a passar-vos pel nostre estand, on podreu veure els primers resultats del procés amb els nois i noies del barri, recordant i descobrint amb ells i elles part del que han creat.

D’altra banda, us convidem a un taller de creació gratuït, on  podreu gaudir de la creativitat i fer la vostra POSTAL AUDIOVISUAL NADALENCA!

Vine i participa, us hi esperem!

Presentem: Desbordar Barcelona

descargadebordar 2
El dimarts 12 de DESEMBRE. 18.00h al palau de La Virreina, Centre de la Imatge es du a terme la PRESENTACIÓ/ DEBAT del llibre “Desbordar Barcelona. Un relat alternatiu de la cultura a la ciutat”. Amb la Irene Jaumeg de La Ciutatinvisible ; la Carme Mayugo de Teleduca. Educacio i Comunicacio SCP, en Jordi Oliveres Indigestio i Javier Rodrigo. 
Us esperem a tots i totes!
Recomanem la lectura d’aquest llibre, resultat de la recerca que vàrem dur a terme amb el grup de treball “Desbordes de la Cultura”, un interessant text lluny del relat d’indústries culturals, sector i excel·lència. La participació d’Artibarri va estar representada per diferents entitats i professionals de la xarxa, La Fundició, Tranductores, Forn de Teatre Pa’tothom, Teleduca, en Xavi Pérez, el CC Ton i Guida amb en Marcel·lí Pug i Art&Coop.  Una experièncie molt enriquidora per la xarxa i un resultat del qual ens sentim molt orgullosos. 
Us deixem la descripció del llibre que hi ha en la contraportada :
La ciutat de Barcelona està marcada por la història de la seva projecció cultural, a través d’un conjunt de polítiques públiques i relats oficials que han acabat por convertir-la en una “ciutat marcada” o “ciutat aparador”. En aquesta història destaquen grans esdeveniments i metes identificades con determinades icones o equipaments culturals. Paral·lelament, des de fa almenys un segle, perviuen un conjunt de relats i petites històries, vinculades a grups, entitats, persones i iniciatives que han teixit altres Barcelones des de pràctiques alternatives, des dels barris i el treball de base al territori. Desbordar Barcelona és una obra coral que ha volgut recórrer aquestes altres Barcelonas.
El llibre el podeu aconseguir en llibreries especialitzades, i  online per la editorial Polen.

Cultura i Autogestió

0001Ahir dimarts 21, Artibarri va participar en la Trobada de col·lectius culturals i d’artistes amb MIRANDA COMUNITÀRIA. Amb en Josep Maria Navarro de la Cooperativa La FAbric@, la xarxa va estar representada i vam compartir interessants reflexions sobre els canals de producció, difusió i consum artístics i culturals.

Gràcies a La Miranda i totes les entitats participants per la vostra acollida.

Participació en L’Aplec d’Arts Aplicades d’INCA

cartell-AAAV4-211x300El dissabte 18 a la tarda una de les entitats d’ArtibarriArtixoc, va participar en nom de la xarxa, en les Jornades d’Arts Aplicades que organitzava INCA. Aquesta fou una iniciativa que va reunir a més de 20 entitats i professionals durant 3 dies dedicats a les arts al servei de la comunitat.

Hi havia un seminari i diferents espais de reflexió. Nosaltres vam seure a la taula rodona de la tarda Mètodes: Troballes i entrebancs. Taula moderada pels nostres companys de xarxa Basket Beat.

Al costat d’altres cinc entitats vàrem passar una interessant tarda compartint metodologies i experiències pròpies. Volem agrair a Alquimistes teatre, Barris en dansa, Eva Bellart, La trifulga dels fútils i Projecte Vulnus el seu suport i sobretot a INCA per la seva acollida i coordinació.

Esperem amb molt d’interès el recull que farà L’editorial Neret del treball per generar materials de divulgació sobre les arts aplicades i així cobrir la manca de recursos bibliogràfics sobre aquest àmbit.