Cartell de la FACC&COM i participants!

 

Ja tenim el  cartell de la FACC&COM amb totes les participants, que serem moltes:

Elementos Hip-Hop, Artixoc, Associació de Veïns de la Trinitat Nova, Basket Beat, Bar del Casal SAGI, Bruixes i Bruixots de la Trinitat Nova, CàmeresiAcció, Casa de l’Aigua, Colectic, Cooperativa La Fàbrica, De Bat a Bat, Difusor, Educarts, El Club de la Escucha, elParlante, Els Diables d’en Muntanàs de Bon Pastor, Experimentem amb l’art, Forn de teatre Pa’tothom, Grup de Foc de Nou Barris, Institut Barri Besòs, Institut Escola Trinitat Nova, La Central del Circ, LaMosca.tv, La Veïnal TV, Los Eléctricos, M. Davis, Neokinok, Paso a Paso, Quepo, Ràdio Trinijove, Sabor de Barrio, Seniors en Allegro, Taula Oberta Trinitat Nova, Teleduca, Transductores, Vozes, Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB).

Com ja sabeu al juny tenim una cita amb l’art comunitari de la ciutat.

La 1a Fira d’Art, Cultura, Creació i Comunitat de Barcelona, aplegarà una gran diversitat de propostes d’entitats d’Artibarri i d’altres entitats i persones que arrelen la seva activitat als diferents barris de la ciutat.

La FACC&COM té la intenció de ser la cloenda de diversos processos artístics comunitaris que s’articulen a la ciutat de molt diversa índole.

Aviat descobrirem el programa. Avui us presentem tres d’aquests processos que s’estan desenvolupant al mes de maig, activats en el marc de la FACC&COM.

Els joves l’IETN toquen les pilotes: Basket Beat va començar el passat 8 de maig un procés socioeducatiu amb els i les joves de 2n d’ESO de l’Institut Escola Trinitat Nova, amb la intenció de que expressesin les seves inquietuds i aprenentatges a través de fer música en grup i amb pilotes de bàsquet. Podreu veure el resultat d’aquesta creació el 19 de juny a la FACC&COM!

basket3_0

El Club de la Escucha: De la mà d’Andino cada divendres a les 17:30 hores fins al 13 de juny, hi ha un taller obert i gratuït de rap i improvisacions al Casal SomlaPera de Trinitat Nova. Tota la feina quedarà reflexada en una crew aquest juny a la FACC&COM. L’objectiu més a llarg termini és la configuració d’un grup de rap que s’autogestioni!

andino 2

Remeis de la Trini: taller creatiu sobre remeis domèstics, salut i memòries. Del divendres 17 de maig al divendres 21 de juny al Casal SomlaPera de Trinitat Nova es durà a terme aquest taller que neix de la idea que totes les persones coneixem remeis naturals i totes ens enrecordem de qui els hem après. Aquests remeis són històries i sabers que ens parlen de llocs, d’històries del barri i de persones. Impulsat per la plataforma de cultura i salut comunitària Interficies.

remeis trini

 Ens veiem a la Facc&COM!

CARTEL FACC&COM

Anuncis

Jornada de cloenda del PROJECTE BAT A BAT

Bat a bat - intercanvi d'experiències artístiques i comunitàries

Desprès de dos anys de feina, farem la cloenda del projecte BAT A BAT on han participat prop de 180 joves que fan grafiti, vídeo, teatre, rap i altres.

Un programa farcit de joves, art i comunitat.

“De bat a bat” és un projecte basat en la realització de d’intercanvis d’experiències artístiques i comunitàries que enforteixin i visibilitzin les diferents iniciatives comunitàries de quatre entitats (Forn de teatre Pa’tothom, Artixoc, Teleduca i Colectic). Totes elles membres de la xarxa Artibarri.

Dins del marc de la FACC&COM

 

 

PROGRAMA

8 de juny 2019

 

10h – 11h Ens coneixem – Dinàmica. Organitza: Colectic

11h – 13h Gimcana H2O – Plantejarem reptes per a superar. Organitza: Artixoc

14h – 16h Dinar i entrega de premis.

16h – 18h Taller Photolab – Taller de imatges. Organitza: Colectic

16h – 18h Taller de teatre – Organitza: Forn de teatre Pa’tothom

16h – 18h Taller de grafiti – Organitza: Artixoc

16h – 18h Taller de reporters i reporteres. Video. Organitza: Teleduca

18h – 19h Cinefòrum – Organitza: Teleduca

19,30 h Influències i confluències. Obra de teatre dels joves del Forn de teatre Pa’tothom.

 

Dissabte 8 de juny de 2019, al Casal Somlapera de Trinitat Nova

Programa entrada lliure amb inscripció prèvia: artibarri.fira@gmail.com

 

Organitza: ARTIBARRI

Amb el suport:

 

 

 

Logo Ajuntament de Barcelona

FACC&COM al juny! 19-22 i 26 -29

La 1ª Fira d’art, creació i cultura comunitària de Barcelona ja és aquí! FACC&COM

Després de 3 anys de treball i processos artístics i comunitaris, ha arribat l’hora de celebrar la 1a Fira d’art, creació i cultura comunitària de la ciutat.

Des de la xarxa Artibarri fa molt de temps que estem treballant en aquesta fira amb la intenció de que sigui el punt final d’interacció de molts processos artístics i comunitaris que s’han dut a terme a Barcelona.

La celebració de la FACC&COM configura la tercera fase d’un procés que s’ha articulat a la ciutat amb moltes entitats i barris. El punt àlgid de la primera fase va ser el Festival Artescape l’any 2017. La segona fase va consistir en una Ruta de portes obertes durant tot el 2018 i ara ha arribat el moment de celebrar la 1a fira d’art comunitari a Barcelona.

Pensem aquesta fira com un punt d’interconnexions de diferents experiències artístiques que tenen com a objectiu comú un treball comunitari per a pensar i treballar per la transformació social i l’enfortiment de la ciutat, pensant en Barcelona com una plataforma d’activitats i propostes culturals amb caràcter articulador.

A més, volem donar rellevància als barris, per això descentralitzem i la fira es celebrarà al barri de Trinitat Nova, concretament al Casal Som La Pera i voltants.

La FACC&COM tindrà lloc durant dues setmanes: del 19 al 22 i del 26 al 29 de juny.

Tot plegat amb una proposta de programació interdisciplinària que conjuga música, teatre, rap, tallers, cercaviles, comunicació comunitària, taules rodones i molt més!!

Aviat us anirem desvelant la programació!

Public Art for social Change

 

Enredant les ones Eines i debats per a la ràdio comunitària.

Des de la FACC&COM estem en contacte amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries i us convidem a visitar aquest enllaç:
Aquí trobareu una jornada molt interessant organitzada amb Cultura Viva: Enredant les ones Eines i debats per a la ràdio comunitària.
La jornada, que es durà a terme el pròxim dissabte 30 de Març a l’antiga Escola Massana, permetrà enfortir les ràdios comunitàries a través de la formació, l’intercanvi de coneixement i la descoberta de les experiències radiofòniques internacionals més atrevides. Un dia per definir i imaginar juntes l’escenari i els reptes del projecte de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona. Un dia per enredar les ones creant, jugant, fent xarxa.